Scroll Top
Här finns all information om våra

Projekt

Senast uppdaterat 11 juli, 2022

Våra projekt

På den här sidan presenterar vi alla våra projekt.
Rensa filter
Dyslexikraft
Dyslexikraft

Dyslexikraft – Världen bortom orden
Är ett scen- och konstprojekt som vill locka till ett lustfyllt utforskande av kraften i dyslexi. Konstnärer och ungdomar med dyslexi bjuds in att tillsammans, med bildkonsten och teatern som gestaltningsmetod, utforska dyslexins olika kreativa vägar. Berättelser, bild, rum, ord, musik, text och rörelse får gestaltning i en utställning november 2021 på Järfälla konsthall och i en turnerande scenkonstföreställning 2022-23.
Under projekttiden, bjuds sakkunniga in till olika seminarier i samarbeten med våra samarbetspartners, utvecklas metodmaterial och en digital mötesarena av ungdomar för ungdomar – Dyslexikompis.
Projektet som har fått treårigt projektstöd från Allmänna arvsfonden leds av konstnären Karin Lind, regissören Michaela Granit, och projektledaren Anna Wennergren från Artikel 31.

Konstexpressen
Konstexpressen

Målet med Konstexpressen är att deltagande förskolebarn och skolelever ska känna sig hemma på museet och få upplevelser de vill dela med andra. Vi arbetar med olika skapande metoder för att stärka språk och ordförståelse – barnen så få fler verktyg att uttrycka sina idéer och berättelser.

Berättelser i en väska
Berättelser i en väska

Vi har bjudit in ungdomar och unga vuxna att delta i en kreativ process och gestalta sina egna berättelser i var sin väska. Vi har samtalat om identitet, minnen och konst. Deltagarna har tagit plats med sina berättelser i ett offentligt rum och ställt ut sina väskor på museer, konsthallar och kulturhus.

Berättelser i en låda
Berättelser i en låda

I Berättelser i en låda gjorde sju elever vid Riksgymnasiet för rörelsehindrade i Stockholm lådor med sina berättelser under hösten 2015. Lådorna ställdes ut i Nationalmuseums ateljé på Konstakademin i september 2016.

Känn dig själv
Känn dig själv

Känn dig själv– en fysisk utställning om människans psyke. Hur uppstår våra känslor och vad har de för funktion? Hur spelar känslorna och vårt medvetande in i vår förståelse av människan och hur påverkar de våra handlingar?

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Skip to content