7. Museiregler
4216
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4216,cookies-not-set,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Museiregler för Konstexpressen och varför de finns

 

I museet finns målningar, skulpturer och föremål gjorda av människor som levt under nästan sex århundraden, från sent 1400-tal och fram till idag på 2000-talet. Vi visar mer än 5.000 originalverk som vart och ett är det enda i sitt slag. Därför finns det vakter i salarna som påminner besökare om de regler som finns för att skydda konsten.

 

• Inte röra konsten
Även om det inte syns eller känns är vi alltid lite kladdiga om fingrarna. Det är salt och fett som naturligt finns på händerna som lämnar märken och därmed orsakar svåra skador på konstverken om vi tar på dem. Det är därför inte tillåtet att ens försiktigt röra konsten i museet. Detta gäller även design- och konsthantverksföremål.

 

• Inga väskor
Det är lätt att råka stöta till konstverken i utställningarna, särskilt om det är trångt. Därför är det inte tillåtet att ta med ryggsäckar, större väskor eller paraplyer mm in i salarna.

 

• Namnskylt
Bär din namnskylt synligt hela dagen så att konstpedagogerna och även annan personal på museet kan se att du hör till Konstexpressen.

 

• Gå med gruppen
När Konstexpressen har sina visningar är hela museet i regel stängt därför är det inte tillåtet att gå på egen hand som under öppettiderna. Gruppen ska gå efter konstpedagogen (inte springa) också för att det är bara den som vet vart gruppen ska.